28. joulukuuta 2012

Jatkoin keltaisen....

"mysteerin" leikkaamista eilen. Eli kirjan mukaan pitäisi tehdä mallineita, joilla voisin leikata ompelemastani tilkkupinnasta vinoneliöitä ( 45-asteen kulmalla).....

 
mallineella tulisi leikata pinnasta kahdeksan vinoneliötä. Miksi tehdä mallineet, kun on olemassa hyvät viivaimet merkkiviivoin?!?!? Siispä otan esille 6" viivaimen, jonka avulla leikkaan ensin tilkkupintani 6" kaitaleiksi. Otan reunoista pienet suikaleet pois, jotta itse valmiista vinoneliöistä tulee "jännittävämmät".......
 
 
Nyt samaa 6"-viivainta apuna käyttäen leikkaan vinoneliöitä. Viivaimessa on hienosti merkitty 45-kulma, jonka avulla voin hienosti/helposti leikata vinoneliöitä.......
 
 
Yhteen valmiiseen mallikertaan tarvitaan 8 vinoneliötä, ja ompelemastani pinnasta saan 15 kpl vinoneliöitä. Hukkapalat hyödynnetään siten, että ommellaan niistä erikseen vielä yksi vinoneliö. Näin saan kahteen mallikertaan tarvittavan määrän vinoneliöitä.
 
Nyt niitä järjestellään kahdeksan sakaraisen tähden muotoon.......
 
 
Tähän jäi eilen tämä blokin rakentaminen. Kello on nyt perjantai-iltana niin paljon, että tähden kasaaminen valmiiksi blokiksi taustakankaan kera jääköön huomiselle pvälle :)
Tähti-blokin nimi on "LeMoyne Star". Tästä tähdestä löytyy varmasti paljon ohjeita, ja tässä niistä yksi linkkinä. Linkistä selviää hienosti miten tähtimalli kasataan valmiiksi blokiksi tai miten vinoneliöillä voi leikkiä saaden aika kivaa pintaa aikaiseksi.
 Blokin kasaamisessa on haasteena ommella ns. y-sauma, mutta siihenkin löytyy tästä selkeä ohje, jos ei ole saumaa aikaisemmin ommellut :)
 
Joulupukin tuoma kirja on Victoria Findlay Wolfe: 15 Minutes of Play, Improvisational Quilts. Nettiblogi on tässä. Kirjassa on mukavia ideoita käyttää jämälaatikon aarteita blokkimallien rakentamiseen. Tulen varmasti kokeilemaan jotakin toistakin malli , sillä jämälaatikkoni ei ota pienentyäkseen :)) Minun pitäisi vain hankkia nyt useampi laatikko, johon voin kätevästi vähän värilajitella jämätilkkuja.
 
Jos joku innostuu kokeilemaan tätä jämätilkku-leMoyne´n tähteä, olisi kiva nähdä minkälainen tähdestäsi tuli valmiina ......... Maritta 
 
P.S Samalla tekniikalla voisi varmasti leikata myös 60-asteen kulmalla olevia vinoneliöitä, jolloin niistä voi kasata kuusi sakaraisen tähden.
 
 
 
 
 
 
 
 

26. joulukuuta 2012

Käsityötaukoa kesti......

vain Tapaninpäivään asti :) Joulupukki toi pari uutta tilkkukirjaa, joiden selailun tuloksena oli pakko kokeilla yhtä mallia. Nimeän sen nyt "mysteeriksi", jos joku muukin haluaa tehdä tämän blokin.

Valitsin tällä kertaa keltaisia kankaita kokeilublokkiin, mutta kirjan malliblokki on tehty kirjavista lilan-puna-vaaleanpunaisista kankaista, joten malli onnistuu mistä tahansa kankaista :) Blokkimalli on hyvä vaikka nuppupeittoon, nukenvauvanpeitoksi tai useamman blokkikerran kanssa isoksi peitoksi.

 
Leikataan siis 6" x 6" neliöitä ja jokunen suorakaide kooltaan 6" x 11½" ( kirjassa mallin koot ovat 6½" x 6½" ja 6½" x 12½" ). Minulla sattui olemaan juuri sopivasti nuita kuuden tuuman neliöitä, joten ajattelin käyttää niitä tässä kokeilussa. Itse mallissa koolla ei varmaankaan ole niin suurta väliä. Mitä isompi pinta on, sitä isompi valmis blokki - periaatteella mennään.
Ommellaan tillkupinta kasaan......
 
 
ja odotellaan seuraavaa vaihdetta pari päivää :)
 
Minulla huomenna työpäivä,ja pääsen jatkamaan blokin ompelua vasta illalla....... Maritta
 
 
 

 

20. joulukuuta 2012

Nyt on se aika vuodesta....

 
jolloin pakkaan käsityötarvikkeet vähäksi aikaa laatikoihin,
 laitan ompelukoneen suojakuvun alle,
vedän kangaskaappien ovet kiinni ja yritän unohtaa kokonaan käsitöiden tekemisen.
Vieroitusoireita ihan varmasti tulee -ainakin minulle- mutta yritän torjua ne jättämällä jämälankavirkkausprojektin esille :)
 
 
Nyt on aika siis toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!
 
 Nautitaan joulun tuomasta
 taianomaisesta tunnelmasta,
 hyvästä ruuasta,
 valkeasta luonnosta,
ulkoilusta,
 kynttilöiden valosta,
 kiireettömyydestä ja
 läheisten seurasta.
 
Jouluisin ajatuksin, Maritta
 
 

10. joulukuuta 2012

KIITOS......

Irmalle - sain paketin tänään spesiaalitoimituksena suoraan töihin......

 
Kassin kahvat ovat aivan ihanat - niihin pitää tehdä jokin japanilaishenkinen kassi :) Kankaat ovat aina tervetulleita- varsinkin , jos joku muu on ne valinnut. Uusia värielämyksiä, ja näistä tulee jokin pussukka muistoksi itselleni nettiystävästä Irmasta.
 
Ihana, että paketissa oli myös joulukortteja, sillä omani on vielä postittamatta/ostamatta/askartelematta. Vielä ehkä ennätänkin niitä kirjoitella, sillä onhan tostaihin vielä aikaa monta tuntia :) Suklaa maistuu kortteja kirjoittaessa.
 Ensi kyllä juhlitaan huomiset pikkujoulujuhlat, ja yrittää päästä iv-lupatentistä läpi töissä. Vasta sitten pystyn ajattelemaan omia joulujuttuja.
 
Siis huomenna onnistuu kaikki- asenteella kohti tiistaita..............Maritta

9. joulukuuta 2012

2.adventti jo menossa....

ja joulu vain lähenee. Taas on sellainen tunne, että en kerkiä nyt tähän "junaan" ollenkaan :)

Huomenna töissä väsätään "kuusi" osastomme joulukoristekisaa varten. Kisaa ajattelen taittelin aamulla yhden origamipaperitähden - ihan perusjuttu, mutta tein sen nyt tällä kertaa paperikeräykseen menevästä ruotsinkielisestä vihkosesta......

 
valitsin tarkoituksella juuri ruotsinkielisen vihkosen, sillä Nummi-Pusula liittyy vuoden vaihteessa Lohjaan, ja meistäkin tulee siten kaksikielinen pitäjä. Töissä Lohjalla joutuu päivittäin puhumaan takerrellen ruotsia - voin vakuuttaa, että se ei ole minun vahvuuksiani :) Vielä yksi koriste säilyketölkin pohjasta, ja sitten pitää lopettaa :))
 
Paljon en ole ennättänyt tekemään mitään ompelukoneella, mutta käsin olen väsännyt vähän heijastimia......
 
 
ilman salamaa otetusta kuvasta näkyy paremmin itse materiaalit....
 
 
Kiltalaiset ja kässäkerholaiset saavat kukin "tarvikepakkauksen" oman heijastimen tekemiseen ensi viikon pikkujoulujuhlissa tiistaina. Olen kyllä leikannut heille vähän isommat pohjapalat villakankaasta, jotta kukin pääsee paremmin koristelemaan oman heijastimensa villalankakirjonnan pistoilla. Niitähän olemme harjoitelleet kässäkerhossa marraskuussa :) Minun oma työni on vielä ihan alkataipaleella - täytyy tehdä se vaikka valmiiksi tammikuussa, kun on kässäkerhon teemana keskeneräiset käsityöt. Nämä ylläolevat heijastimet on koristeltu pienillä helmillä, ja ne menevät lahjaksi töihin osastomme lääkäreille ensi viikolla glögijuhlissa.
 
Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille..........Maritta
 
 

2. joulukuuta 2012

Pikkujoulujuhlat....

- ensimmäiset - ovat nyt takana, ja onnistuivat hienosti. Ruoka maistui hyvälle, seura oli mukavaa, ja pääsin lumimyräkästä huolimatta mennen tullen hienosti kotiin omalla autolla. Tuuli oli kyllä sen verran voimakasta, että piti ihan kaksi käsin pitää ratista kiinni.

Pikkujoulujuhlissa julistimme työpaikan joulukisan alkaneeksi. Viime vuonna oli "paras lumihiutale"-kisa, ja tänä vuonna teemme sitten joulukoristekisaan koristeita kierrätysmateriaaleista. Minä väsäsin tänään ensimmäisen adventin kunniaksi koristeen pyelostomiakatetrin suojaputkesta himmelitekniikalla tämän......

 
Haluan kyllä kokeilla yhtä toistakin ideaa, joka on muhinut jonkin aikaa mielessä :) Siihen liittyy säilykepurkki, ja niitä tyhjenee töissä tiuhaan tahtiin, kun yks´sun´toinen työ tonnikala tai ananaspurkkeja päivittäin :)
 
Jokin tilkkukoristekin olisi kiva väsätä, mutta katsotaan kuinka muulta "tonttuilulta" ennätän. Meidän oma  kuusi on tänä vuonna parvekkeella, koska elli koira ei varmaankaan anna kuusen olla koristeineen rauhassa.
 
Mukavaa itsenäisyyspäivän odotusta.................Maritta

25. marraskuuta 2012

Nyt olisi osa....

                                        joululahjapussukoista valmiina vietäväksi töihin......

 
toivottavasti ainakin osa menee kaupaksi työkavereille :) Jos ei, niin sukulaiset saavat näistä jonkun sitten joululahjana :)) Pari pitää vielä tehdä - ainakin yksi farkku- ja samettikankainen.
Ja sitten voikin siirtyä pikakasseihin tai pikku kukkaroihin :)
 
Jämälankapeittokin on edennyt.....
 
 
sillä on tullut katsottua tv:ttä melkein joka ilta. Monta rivi pitää kyllä vielä virkata, mutta jossakin välissä tämäkin varmasti valmistuu :)
 
Mukavaa viikonalkua........ Maritta
 
 

20. marraskuuta 2012

Välillä jokin neuletyökin valmiiksi...

 
Lähikaupassa oli jokin aika sitten täytetty lankahyllyä perussukkalangoilla. Tämä tasaraita seitsemänveljeksen lanka hyppäsi silmilleni, ja siitä tuli nyt tälläinen kaulaliina teinitytölle :)
 Sain samassa vähän jämälankaa siihen jämälankaprojektipeittoon, sillä tähän meni noin puolitoista kerää lankaa...... Maritta

17. marraskuuta 2012

Lokakuussa ei tullut mitään....

valmiiksi jotain-valmista-joka-kuukausi-projektiin :( Aika vain jotenkin lensi päivästä toiseen kiireellä. Keskeneräisten kasa kyllä kasvoi ainakin yhdellä työllä, joka on villalankakirjotantatyö. Ja lokakuun työ on vielä kesken - langanpäät päättelemättä punaisesta kaulaliinasta.

Tässä kuussa olen saanut sentään jotain valmiiksi......

 
tälläiset pikku kukkarot ovat olleet nepparia vaille valmiit noin kolmisen vuotta. Nyt niissä on asianmukainen kiinnitys :) Ja näitä neppareita kuulkaa ommeltiin monta tuntia, sillä olin tänään viettämässä ompelulauantaipäivää Jättölässä iloisten tilkkuystävien kanssa. Otin mukaan vain käsinompelujuttuja, sillä en jaksanut kantaa ompelukonetta mukaan tällä kertaa. Optimistisena ajattelin, että saan monta pikku juttua valmiiksi :) Toisin kävin - ompelin pvän aikana vain 5 neppariparia kiinni kankaaseen. Useimmat kahteen tai kolmeen kertaan, joten sain uuden lempinimen pvän aikana - Nepparimaritta :)))
 
Sain valmiiksi jotain muutakin mihin ompelin kolme neppariparia. Tein valmiiksi japanilaisesta lehdestä pikku kukkaron, joka taitellaan kasaan nepparikiinnityksen avulla. Kukkaro muodostuu neljästä tasasivuisesta kolmiosta.....
 
 
toinen puoli näyttää kukkarossani tälläiseltä....
 
 
Ja sitten taitellaan kukkaro kasaan näin.....
 
 
 
 
Siis nyt on kolmiomallinen kolikkokukkaro valmis reissua varten. Itse olin hahmottanut mallin niin, että jälkikäteen naurattaa oma hahmotuskyky. Olin mieltänyt mallin niin,että saan kaksi erillistä kukkarotaskua samaan malliin. Pikku likka tuli kotiin ja sanoi :" Mitä järkeä tässä mallissa on , kun rahat ovat kuitenkin samassa kolossa". Ja niinhän se tosiaan onkin :)
 
Koko ilta keksittiin miten saataisiin samalla tekniikalla kukkaro, jossa olisi useampi tasku kätevästi. Yksi mahdollisuus on tässä........
 

Taitellaankin kukkaron palat näin, ommellaan jokunen sivu kiinni pienin piilopistoin, laitetaan neppari kuvassa X-kohtiin, ja kukkaro on taas valmis.
 
Mallia suurentamalla saksikokoon sopivaksi saadaan myös yhdistetty neulakirja-saksikotelo näin....
 
 
 eli ommellaan yksi sivu kiinni, ja siitä kolmion osasta tulee saksikotelo, lisätään neuloja varten huopapala kiinni yhteen kolmioon, ja jatketaan taittelua kääntämällä saksiosuus neulojen päälle, ja taas nepparilla kiinni koko kukkaro. Ylläolevassa kuvassa puuttuu yksi neppari pun. sävyisen kolmion yläkulmasta, jolla voisi kiinnittää neulakirjaosuuden tukevasti.
 
Jos vielä haluaa kolmiomallisen kukkaron, jossa on kaksi taskua niin taittelumalli on tämän näköinen....
 
 
tässä on vainnyt ommeltu pari sivua käsin kiinni piilopistoin :)
Aika paljon eri vaihtoehtoja parille hassulle kolmiolle. Kannattaa kokeilla, ja miettiä tarvitseeko joka kohtaan tukevaa välivanua, vai riittäisikö se vaikka vain pääliosiin. Ja jos joku keksii vielä jonkun muun käyttötarkoituksen tai taittelun mallille , ilmoitelkaa :) Tämä on aika kiva lahjaidea, jos jaksaa ommella kolmioita, ja kiinnitellä neppareita :))
 
Mahtavaa marraskuun loppua..... pikkujoulukausi lähestyy, joten juhlitaan alkavaa juhlakautta iloisin mielin....... Maritta
 
P.S Minä sain oman Macaron-kukkaroni valmiiksi vielä eilen myöhään yön tunteina......
 

          Laitan tähän vielä pienen kiinnityslenkin, jotta saan sen kiinni kassiini koristeeksi. Tässä en ole käyttänyt alkuperäistä macaron-muovikantta - se odottaa vielä tarvikepakkauksessa - vaan leikkasin keittiösaksilla alumiinitölkin pohjia kansiksi. Hioin reunat kynsiviilalla ja suojasin ne maalarinteipillä, ettei terävähkö reuna riko kangasta. Ihan käyttökelpoinen materiaali, mutta vaatii kärsivällisyyttä esivalmisteluilta :)
 
 
 
 
 
 

4. marraskuuta 2012

Ylimääräistä aikaa....

15 min ennen iltavuoroon lähtöä. Mitä tehdä?!?!? Voisi ottaa pienet powernap'unet tai istua naistenlehden kanssa sohvan kulmaan tai ulkoiluttaa koiria virkistyäkseen tai käpertyä miehen kainaloon- kainalosta on kyllä niin vaikea sitten irrottautua, että se vaihtoehto ei nyt sovi tämän päivän aikatauluun :)

No, tilkkuilija voi hyödyntää ajan tilkkuilemalla :) Käsintikkauksen voi ottaa syliin, leikellä valmiiksi palasia seuraavaa 15 min vapaa hetkeä varten, silitellä kankaita tai istua ompelukoneen ääreen ompelemaan jotakin.......

 
Nämä pienet jämäpalat on pelastanut kiltaystävä Soile omasta projektistaan ystävällisesti minulle jatkokäsittelyyn :) Palat ovat niin pieniä, että ompelen niitä vain 1/8" saumanvaralla, sillä normaali 1/4" tuumaa on liikaa :) Yhteen ommeltuna kaksi palaa muodostaa noin 1 3/4" neliön. Jotain pientä pussukkaa haaveilen näistä itselleni muistoksi Soilen ystävällisyydestä.
 
Nyt kohti iltavuoroa......Maritta

1. marraskuuta 2012

Ihana, että lapset....

voivat joskus auttaa äitiäkin- eikä aina päin vastoin :) Nyt sain "lainaksi " pojan pikkukoneen, jotta voin tyhjentää kameran kuvia, ja päivittää blogia.

Siispä mitä minulle kuluu ?!?!? Erittäin hyvää tällä hetkellä, sillä joululahjapussukkatehdas on käynnistynyt. Hain juuri vetoketjuja lisää, jotta voin tehdä pari sinistä, yhden ruskean ja oranssin, pari harmaata ja jonkun mustan pussukan vielä ennen joulua......

 
Tässä tulossa yhden pussukan pintaa. Tasasivuinen kolmio on minusta yksi kivoimmista palasista rakentaa tilkkupintaa.  Omistan sen leikkaamiseksi oman viivaimen, jolla palasia leikataan suit'sait'sukkelaan :)
 
Minulla on tänään vapaapäivä, ja yritän käyttää sen tehokkaasti. Eli yritän ommella mahdollisimman monta pussukkaa siihen pisteeseen, että voin sisäompeleiden huolittelun jättää sitten ensi viikon hommiksi. Aloitan pitkän työputken, ja sen aikana en juuri jaksa muuta kuin ommella puolitajuttomana näitä sisäosia pussukoista tai virkata 10-uutisten jämälankapeittoa
 
Rauhallista viikonloppua......Maritta

29. lokakuuta 2012

Nyt iski......

neittitauko, sillä oma "rakas" läppärini sano sopimuksen irti. Meni ilmeisesti näytönohjain, joten  kone lähtee nyt huoltoon. Minun oli tarkoituksena viedä ompelukone huoltoon torstaina, mutta nyt sitten viekin tietsikan. Kuinkahan elo sujuu ilman tietokonetta ??!?!  Kuin paluu 80-luvulle........ Maritta

28. lokakuuta 2012

Tilkkupainotteinen viikonloppu.....

alkaa olla lopuillaan. Ja olikin OIKEIN mahtava viikonloppu. Perjantain tilkkukurssi-iltana en nyt saanut paljon valmista, kunhan vain levittelin tavaroita :)

Lauantaina oli mukava päivä aluetapaamisessa Espoossa, ja siellä valmistui yksi hiiri ja pikku enkeli. Ostoksia tuli tietysti tehtyä. Minna Tilkkutarhasta valitsi puolestani nipun kantaita, jotka jaoin puoleksi tilkkuystäväni Alicen kanssa....


   Minnan valitsemista kankaista pitää nyt tehdä kummankin jotakin - meidän haasteprojekti :) Aika rajaa ei nyt ole vielä asetettu projektille. Toiset kankaat valitsin ihan itse ja ajatuksena tehdä joitakin lahjapussukoita.

Aluetapaamisen järjestäneellä killalla oli tietysti kirppispöytä, josta löytyi pari pientä pussukkaa...

 
Sain lahjaksi tarvikepaketin tillkkuystävältä Arjalta, ja nyt pitää yrittää väsätä sellainen "Macaron Coin Purse" minunkin :) Toivottavasti onnistuu.
 
Tänään oli taas tilkkukurssipäivä, ja sain sitten ommeltua peräti kolme blokkia valmiiksi.....
 
 
Blokkimalli löytyy Quiltville'n sivuilta nimeltä Boxy Stars. Halusin kokeilla tätä mallia juuri punasävyisistä kankaista, ja korostaen tähteä valitsemalla tummempia kankaita "tähdeksi". Blokki on aika iso, ja yhteen peittoon ei tarvitse tehdä kovinkaan monta - etu sekin :)
 
Nyt seuraa viikonlopun ikävin vaihe.Tilkkukassien purku omille paikoilleen. No, pian alkaa vaalivalvojaiset, ja sitähän voi seurata toisella korvalla tavaroita järjestellessä. Tai sitten aloitan sen macaron kolikkokukkaron........ Maritta
 
 

26. lokakuuta 2012

10 päivää taas mennyt....

kuin sumussa. Jotain on tullut kuitenkin varmasti tehtyäkin, vaikkakaan ei oikein muista :) Ainakin olen jatkanut jämälankavirkkausta, joten 10-uutisia olen ilmeisesti katsonut tai joitakin hömppä-tv-ohjelmia.....

 
pinnasta tulee aika mukavaa - tulee jotenkin kesämökki-mummola-retrofiilis pinnasta.
 
Kankaitakin olen leikellyt postimerkkipinnoiksi.....
 
ainakin kaksi pussukkaa siis tulossa vielä ennen joulua :)
 
Ja olen saanut postia.....
 
 
Ystävä osti pyynnöstäni Jelly Roll-rullat odottamaan toukokuun intensiivitilkkukurssia, jossa ommellaan käsittääkseni erilaisia blokkimalleja juuri tälläisistä rullista. Pyysin ystävääni ostamaan oman maun mukaiset, värikkäät rullat ja sainkin ihanat kankassuikaleet :) Odotan innolla tuota toukokuun kurssia.
 
Tämä viikonloppu on oikein ihanne viikonloppu. Ensin tänään perjantaina Hiiden opiston tilkkukurssi-ilta, huomenna Espoossa Uudenmaan tilkkuilijoiden aluetapaaminen" Jouluhiiret", ja sunnuntaina taas opiston kurssipäivä. Ja kaiken kruunaa maanantaina vapaapäivä - saan siis levätä viikonlopun riennoista rauhassa :)) Olen nimittäin taas yhden vuoden vanhempikin lauantaina, joten lepopäivä voi olla tarpeen.........
 
Mukavaa talvista viikonloppua kaikille, Maritta
 
 

17. lokakuuta 2012

Kiltakaverin.....

innoittamana minäkin päätin kokeilla postimerkkipintaa 2"-neliöistä. Arja on tehnyt jo tosi monta 25 palan tilkkupintaa ajatuksena todennäköisesti peittopinta, mutta minä tyydyin vain kahteen......

25 neliön palaan, jotka yhdistin keskenään reunustaen pinnan joulun punaisella peruskankaalla. Pinnassa on 50 erilaista tilkkua, ja ne on poimittu jämäkorista :) Ei paljon korin pinta kyllä vajonnut tässä projektissa.
 
No, mikäs' tästä sitten tuli lopulta ?!?! Tietysti pikku pussukka....
 
 
ajatuksena on tehdä näitä pussukoita jokunen lisää - vähän eri värisiä. Tämä oli loppuen lopuksi aika nopea tehdä, vetoketjukaupassa täytyy vain käydä. Tykkään ommella pussukan vähän pidemmällä vetoketjulla, ja leikkaan sitten ylimääräisen pois. Tässä pussukassa vetoketjun pituus on 25 cm.
Toivottavasti pussukat löytävät uuden kodin vielä ennen joulua :)
 
Onkohan tilkkuinnostus taas löytynyt jämäkorista........ Maritta
 

Toisen jämäpalat......

tai jämälangat voivat olla toisen aarteita :) Olen pitkään ajatellut, että olisi mukava aloittaa virkkaamaan jämälankapeittoa. Itse en juuri virkkaa tai neulo, joten minulla ei ole paljonkaan jämälankoja, mutta ONNEKSI tilkkuystävä pelastaa pulasta - tietämättään :) Eilen sain pussillisen jämälankoja, koska ne olivat hänellä "vaivana".......

 
Aloitin heti illalla tv:n ääressä istuessani tekemään "10-uutisten peittoa". Osa langoista käy tähän projektiin, osa käy paremmin kässäkerhossa aloittamaamme villalankakirjontakokeiluun. Katsotaan kuinka monet uutiset pääsen katsomaan tämän peitton virkkauksen kanssa :) Langat eivät varmastikaan riittä ihan yhteen peittoon, joten pitänee aloittaa joku sukkakin tässä talven aikana, jotta saan uusia jämälankoja. Tai koluta sukulaisten nurkkia :))
 
Kävin eilen pikaisesti Forssassa ja tietysti Kankaisissa kangasostoksilla.......
 


Kankaisiin oli tullut japanilaisia kankaita. Punainen kangas vetoketjuineen ja koristenauhoineen on taas löytynyt Minnan Tilkkutarha-putiikista. En ole tänä vuonna menossa Tampereen käsityömessuille, joten tein näin "messuostoksia". Itseasiassa näen kyllä Tilkkutarhan myyntipöydän myös Finn Quilt'n  Uudenmaan aluetapaamisessa tässä kuussa Espoossa, sillä ilmoittauduin mukaan tapahtumaan tänään. Mukava päästä tapaamaan alueen tilkkuilijoita, toivottavasti moni ilmoittautuu mukaan Jouluhiiret- pvään.
                         
Minulla menossa tänään minisyysloman viimeinen pvä, joka valitettavasti menee siivotessa :(
Ilmat eivät ole olleet kyllä mitenkään innostavia, mutta olenpahan ainakin nukkunut tämän loman aikana, koska on ollut siihen "lupa" ilmoilta......... Maritta

15. lokakuuta 2012

Nyt ei oikein....

natsaa mikään käsityö - ei tilkkuilu, ei virkkaaminen, ei tölkinnipsut - mutta ruuanlaitto on kiinnostanut :) Ihme syksymieliala. Tekee vain mieli kokeilla uusia reseptejä, ja säilöä syksyä purkkeihin.

Olen kokeillut tehdä porkkanamarmeladia - se oli tosi hyvää, ja nyt on toinen satsi jäähtymässä. Vähensin toiseen satsiin sokerinmäärää, koska ohjeen mukainen on mielestäni himpun verran liian makeaa.

Sitten olen kokeillut mustikka viinirypälehilloketta, jonka reseptiä en valitettavasti löydä netistä. Hilloke oli oikein hyvää rinkelin päällä iltapalana, mutta en taida tehdä siitä uutta satsia. Mustikat ovat niin hyviä sellaisenaan :) Ohje oli Me naiset- lehdessä jokin aika sitten.

Juustokakkureseptikin löytyi netistä - uusi sellainen - ja kokeiltava oli :) Olen jo vuosia tehnyt juustokakkua samalla ohjeella, jotne oli jo aikakin kokeilla jotakin uutta. Ohje oli oikein toimiva, ja ehkä, ehkä teen sitä toisenkin kerran.

Ompelunurkka on saanut olla ihan rauhassa - pölyjä imuroin tänään :) Minulla on minisyysloma menossa, ja huomenna ajattelin käydä katsomassa Forssassa Kankaisen uusia kankaita - jospa sieltä saisi innostusta. Yhden kortin ostin tänään ystävälleni Santoro'n "mallistosta", sillä sen värimaailma pisti silmään korttitelineessä kirjakaupassa ...............

 
skannatessa kortista häviää vähän värit - harmittavasti. Kortissa oli mielestäni kauniit värit, ja kiva idea laittaa teekuppeihin eläimiä. Erityisesti pöllöt ja kettu viehättävät silmääni. Voi, kun saisin joskus siirtymään omiin töihini nämä värit....
 
Nyt takaisin keittiöön, sillä sipulipiirakka on uunissa :)
Maritta 

7. lokakuuta 2012

Pimeät illat ovat tulleet jäädäkseen.....

niinpä on aika ottaa heijastimet esille :) Minä olen tällä viikolla yrittänyt väsätä tölkinnipsuista pohjia heijastimille virkaten niihin tilaamaani heijastinnauhaa......

 
Nauha on tilattu Kauhavan Kangas-aitta Oy:stä. Mukana tuli ohje, miten nauhaa voisi kutoa kangaspuissa kankaaseen, ja tehdä kankaasta sitten kassi. Kokeilen jossakin vaiheessa samaa ideaa tilkkukassiin, mutta ompelen nauhaa vaikka siksak-ompeleella pintaan. Nyt vain virkkasin sitä nipsukukkamuotoon.
 
Virkkaus on muutenkin kiinnostanut tällä viikolla enemmän kuin tilkkuilu. Annoin JuJu-kerhon vikkauskirjan tulla kuukauden kirjana kotiin asti.....
 
 
Nyt kyllä on hyllyssä niin minta virkkaus-ja neulonta-aiheista kirjaa, että nämä riittänevät nyt vähänksi aikaa :) Pääsin töissä selaamaan yhtä pannulappu -kirjaa, josta tyydyin vain ottamaan pari kopioita mukavista lapuista. Kirja on Tammen kustantama, ja linkki löytyy tästä. Kiva kirja vaikka paikallisen kirjaston valikoimaan - pitää antaa vinkki heti ensi viikolla kirjastonhoitajalle :)
 
Viikko on mennyt niin kiireisesti, että en ole taaskaan ennättänyt/jaksanut ompelukoneelle. Ja kässäkerhoiltakin jäi tällä viikolla väliin :( Ensi viikolla onkin meidän tilkkukiltailta, jossa pääsemme katsomaan Joensuun killan tekemää matkalaukkunäyttelyä. Itse olen jo työt katsonutkin, mutta odotan innolla, että pääsen näyttämään laukun työt kiltalaisille. Työt ovat erittäin kauniita ja ihanan värikkäitä............... Maritta
 

30. syyskuuta 2012

Innostuin tänään.....

riehumaan vähän siivousmielessä ompelunurkkauksessa..... pitkälle en päässyt kasojen siirtelyssä, kun löytyi tälläinen suikalekasa yhdestä pussista.....

 
Nämä täytyy olla jostakin työstä jämäsuikaleita, mutta mistä ja milloin - ei tietoakaan :) Joitain näille pitää kuitenkin tehdä, joten siihen jäi siivous.......
 
 
Päätin ommella suikaleita vain ilman mitään sen kummenpaa suunnitelmaa. Ajattelin, että kyllä se siitä suunnitelmakin aukeaa jossakin vaiheessa :) Näitä pitää vain nyt tehdä jokunen lisää muista väreistä, ja paloista taitaa tulla ensimmäinen joulu-TYHY-pussukka...... Maritta
 

23. syyskuuta 2012

Pieni tämän viikonlopun.....

tilkkuprojektini on edennyt kivasti. Sain valmiiksi neljä blokkia......

 
Katsotaan tuleeko näistä liina, tyynynpäälinen vain jotain muuta :) Keskustan koristeeksi tulee nappi tai sitten pienen pieni käsinommeltu ympyrä. Päätän sen,kunhan ensin teen pinnan muuten valmiiksi.
 
Blokin rakentaminen lähtee tästä.......

 
Keskustasta 1 ½" päähän merkitään merkki, sillä se on kukan terälehden kiinnityskohta...

 
Kukan terälehti muodostuu 2 3/8" x 2 3/8" neliöstä, joka on tatettu kulmittain oikeat puolet vastakkain , ja yksi sivu on ommeltu kiinni. Sitten pala on käännetty oikein päin. Kuvassa on kaikki minun neljässä blokissani tarvittavat terälehdet.....
 
 
terälehti aloitetaan kiinnittämään merkkiviivoihin siten, että terälehden ommeltu sauma tulee kohti keskustaa...

 
sitten ommellaan, ja kiinnitellään uusia terälehtiä saumoihin...

 
kunnes kaikki ovat kauniisti omilla paikoillaan odottamassa seuraavaa vaihetta...

 
Nyt aloitetaan taittelemaan terälehtiä yksi kerrallaan kohti keskustaa....


 
Kukin terälehti kiinnitetään pienin pistoin kiinni kulmastaan, jotta ne pysyvät paikoillaan....

 
Viikonloppuni ei ole ihan mennyt vain tilkkuilussa :) .......

 
Ensi viikko menee sitten töissä ja koulutuspäivillä...... Maritta