2. marraskuuta 2015

Violetti herättää voimakkaita....

tunteita, ja kaikki eivät siitä pidä ollenkaan.
Itsekin olen vähän "violetin" karsastaja,
mutta jostain syystä syksyllä
iskee violetti-lila-kausi....
 
 
Kaikki lähti siitä, että siivosin työpöytääni.
Löysin yhden vaalean lilan kankaan jämät,
ja sitten toisen sävyn palasia.
Siitä se sitten vähän ryöpsähti :)
Ensi tuli isompi pussukka, siten jämäpaloista
pienempi pussukka, joka jälkeen vielä penaali.
Työkaveri tilasi vielä pussukkakuvat nähtyään
kässäkassin lilana, ja tietysti siitäkin
projektista jäi jämäpaloja.
Palat on nyt ommeltu yhtenäiseksi pinnaksi,
joka muuttuu pussukaksi.
 
"Suuret uskonnolliset johtajat ovat pukeutuneet kautta aikojen violetin juhlaviin sävyihin. Se onkin kaikkein "henkisin" väri, jonka värähtelyt ovat hienot ja nopeat. Violettia kuvataan sanoin nöyryys, uhrautuvaisuus, toisten auttaminen. Se on korkeimman minän väri, hengellinen, rauhoittava ja pysähdyttävä. Violetti puhdistaa meitä syvältä, solutasolla. Se kannustaa meitä luovuuteen ja haluun palvella ihmiskuntaa, tuoda valoa, rakkautta ja rauhaa maailmaan. Tämä väri auttaa taiteilijoita löytämään innoituksen, sekä palauttaa heidän mielenrauhansa ja tyyneyden.
  Violetin liikakäyttö voi ilmetä epätodellisuutena, suvaitsemattomuutena, yliherkkyytenä ja korkealentoisuutena, jolloin jokapäiväiset ongelmat jäävät hoitamatta. Jalat ovat irti maasta. Vastaväri keltainen palauttaa tasapainon. Violetilla on monia hoitavia ominaisuuksia. Sitä käytetään mielenhäiriöissä, hermostollisissa vaivoissa, liiallisessa ruokahalussa. Violettia ei kuitenkaan suositella kovin masentuneille potilaille. Heille sopii paremmin sininen ja vihreä."

Lainaus "Värit ovat voimaa" artikkelista, kirjoittajana Marika Borg.
Koska koen nyt olevani vähän "hukassa" innostuksen kanssa,
syysmasentunut, palaan takaisin siniseen ja vihreään.
Ja kauniisiin retrokankaisiin :)
 
Tulisipa jo lumi...... Maritta


8 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Täällä yksi violetti-ihminen: ei ole auttanut ainakaan liiallisessa ruokahalussa :D, muuten voin allekirjoittaa nuo ylevät sanat. Pussukkasi ovat hurmaavia, pitää mennä penkomaan taas omaa violettien laatikkoa.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Monta hienoa liilaa! Kivat kaikki!

Kvilttaaja kirjoitti...

Violetti on hieno väri pieninä paloina. Violetti pusero, joka näkyy harmaan jakkupuvun alta pilkahduksina on ihan ok, mutta kokonaan violetti asu ei sitten onnistukaan. Olet löytänyt todella kauniita violetteja kankaita.

Poutapilvi kirjoitti...

Ihania sävyjä! Kivat ompelukset! Kait olisi aika kaivaa omatkin violetit esille kun on tuo luovuus ollut vähän hukassa...vai oisko sittenkin ollut jalat irti maasta ja epätodellinen olo, liikaa kaikkea ja ei mitään valmista. Siis, kaikkia värejä tasaisesti niin pysyy suht järjissään, ehkä.

Marle kirjoitti...

Minulla ei kai koskaan ole ollut mitään violettia, en ole kyllä kaivannutkaan. En taida olla kovin henkinen tyyppi. Sininen ja vihreä sopii paremmin. Tosin tänään käytin violettista marimekon unikkokangasta! Pussukoissa violetti on paikallaan. Ne on kaikki kauniita.

Kati kirjoitti...

Ihana ryöpsähdys! Nuo tarinat väreistä on mukavaa luettavaa.

Tilkkureppu kirjoitti...

Onpas siinä violettia upea värikimara. Kauniita kaikki!

Anne kirjoitti...

Hienot pussukat ja tarina! Lunta odotan minäkin:)