16. toukokuuta 2008

Blokit A7, B3 ja F4

Matosta blokki löytyy kolmessa eri värisävyssä.
Aloitetaan blokin kuvion tekeminen piirtämällä ensin paperista mallineet. Piirrä itsellesi kolmiomalline, jossa kolmion alareuna on 3 1/4" + 3 1/4", kolmion korkeus keskeltä mitattuna on 7½".

Tarvitset myös "puolikkaan kolmion" eli sama korkeus 7½",mutta alareunan pituus vain 3 1/4" . Huomaa, miten olen lisännyt 1/4" saumanvaran kolmion pitkään sivuun. Halutessasi voit lisätä enemmänkin saumanvaraa, jotta sinulle jää ompeluvaiheessa "trimmausvaraa".Leikkaa tarvittavat osat valitsemistasi kankaista ensimmäiseen blokin puolikkaaseen. Tarvitset kaksi kokonaisuutta yhteen blokkiin.Ompelu tapahtuu kuin nk. kolmioporras-blokissa.
Ompelet ensin pikku kolmiot kiinni ison kolmion sivuihin, leikkaat saadun kokonaisuuden kuuteen osaan.
Aloita leikkaaminen alaosasta ja leikkaa 1 1/8" kaitaleita. Sen jälkeen laitat leikatut osat uuteen järjestykseen ja ompelet saumat.
Ompele toinenkin blokin puolisko valmiiksi, ja liitä osat yhteen. Silitä liitossauma auki. Lisää pohjakankaastasi reunakaitaleet

2 suorakaidetta 1 3/4" x 8"
2 suorakaidetta 2" x 8½"
Ompele toiset kaksi värisävyä lisää mallikertoja.Tämä blokki on mukava tehdä ja ehkä se on minun "suosikkiblokki" tähän mennessä, Maritta

Ei kommentteja: