17. marraskuuta 2012

Lokakuussa ei tullut mitään....

valmiiksi jotain-valmista-joka-kuukausi-projektiin :( Aika vain jotenkin lensi päivästä toiseen kiireellä. Keskeneräisten kasa kyllä kasvoi ainakin yhdellä työllä, joka on villalankakirjotantatyö. Ja lokakuun työ on vielä kesken - langanpäät päättelemättä punaisesta kaulaliinasta.

Tässä kuussa olen saanut sentään jotain valmiiksi......

 
tälläiset pikku kukkarot ovat olleet nepparia vaille valmiit noin kolmisen vuotta. Nyt niissä on asianmukainen kiinnitys :) Ja näitä neppareita kuulkaa ommeltiin monta tuntia, sillä olin tänään viettämässä ompelulauantaipäivää Jättölässä iloisten tilkkuystävien kanssa. Otin mukaan vain käsinompelujuttuja, sillä en jaksanut kantaa ompelukonetta mukaan tällä kertaa. Optimistisena ajattelin, että saan monta pikku juttua valmiiksi :) Toisin kävin - ompelin pvän aikana vain 5 neppariparia kiinni kankaaseen. Useimmat kahteen tai kolmeen kertaan, joten sain uuden lempinimen pvän aikana - Nepparimaritta :)))
 
Sain valmiiksi jotain muutakin mihin ompelin kolme neppariparia. Tein valmiiksi japanilaisesta lehdestä pikku kukkaron, joka taitellaan kasaan nepparikiinnityksen avulla. Kukkaro muodostuu neljästä tasasivuisesta kolmiosta.....
 
 
toinen puoli näyttää kukkarossani tälläiseltä....
 
 
Ja sitten taitellaan kukkaro kasaan näin.....
 
 
 
 
Siis nyt on kolmiomallinen kolikkokukkaro valmis reissua varten. Itse olin hahmottanut mallin niin, että jälkikäteen naurattaa oma hahmotuskyky. Olin mieltänyt mallin niin,että saan kaksi erillistä kukkarotaskua samaan malliin. Pikku likka tuli kotiin ja sanoi :" Mitä järkeä tässä mallissa on , kun rahat ovat kuitenkin samassa kolossa". Ja niinhän se tosiaan onkin :)
 
Koko ilta keksittiin miten saataisiin samalla tekniikalla kukkaro, jossa olisi useampi tasku kätevästi. Yksi mahdollisuus on tässä........
 

Taitellaankin kukkaron palat näin, ommellaan jokunen sivu kiinni pienin piilopistoin, laitetaan neppari kuvassa X-kohtiin, ja kukkaro on taas valmis.
 
Mallia suurentamalla saksikokoon sopivaksi saadaan myös yhdistetty neulakirja-saksikotelo näin....
 
 
 eli ommellaan yksi sivu kiinni, ja siitä kolmion osasta tulee saksikotelo, lisätään neuloja varten huopapala kiinni yhteen kolmioon, ja jatketaan taittelua kääntämällä saksiosuus neulojen päälle, ja taas nepparilla kiinni koko kukkaro. Ylläolevassa kuvassa puuttuu yksi neppari pun. sävyisen kolmion yläkulmasta, jolla voisi kiinnittää neulakirjaosuuden tukevasti.
 
Jos vielä haluaa kolmiomallisen kukkaron, jossa on kaksi taskua niin taittelumalli on tämän näköinen....
 
 
tässä on vainnyt ommeltu pari sivua käsin kiinni piilopistoin :)
Aika paljon eri vaihtoehtoja parille hassulle kolmiolle. Kannattaa kokeilla, ja miettiä tarvitseeko joka kohtaan tukevaa välivanua, vai riittäisikö se vaikka vain pääliosiin. Ja jos joku keksii vielä jonkun muun käyttötarkoituksen tai taittelun mallille , ilmoitelkaa :) Tämä on aika kiva lahjaidea, jos jaksaa ommella kolmioita, ja kiinnitellä neppareita :))
 
Mahtavaa marraskuun loppua..... pikkujoulukausi lähestyy, joten juhlitaan alkavaa juhlakautta iloisin mielin....... Maritta
 
P.S Minä sain oman Macaron-kukkaroni valmiiksi vielä eilen myöhään yön tunteina......
 

          Laitan tähän vielä pienen kiinnityslenkin, jotta saan sen kiinni kassiini koristeeksi. Tässä en ole käyttänyt alkuperäistä macaron-muovikantta - se odottaa vielä tarvikepakkauksessa - vaan leikkasin keittiösaksilla alumiinitölkin pohjia kansiksi. Hioin reunat kynsiviilalla ja suojasin ne maalarinteipillä, ettei terävähkö reuna riko kangasta. Ihan käyttökelpoinen materiaali, mutta vaatii kärsivällisyyttä esivalmisteluilta :)
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Maritta. olet oikea aarreaitta! Kiitos taas kivoista pikatöistä, kyllä avaruudellinen ajattelu nepparitaittelussa on tarpeen! Sinulta löytyy ideaa, jos ei itsellä ole. Joskus ei ison peiton aloitus innosta , niin näillä saa purettua tekemisen tarvetta. Sukkakori on jo täynnä. Kiitoshalit:Aune

Irma kirjoitti...

Kolmiokukkaro näyttää kovin monimutkaiselta.....minulle:)
Pieni macarontyö on kaunis:)

Marle kirjoitti...

Tuo kolmioista koottu nepparipussukka on jännä. Kaikkea ne japanilaiset keksii. Luulen, että nuo nepparit on todella hyvin ommellut, hosumalla ei saa mitään kunnollista aikaan ; )

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihania ja hauskoja kukkaroita! Tuo kolmiokukkaro olisi kiva kokeilla!