12. huhtikuuta 2008

Blokki A5


Tässä taas alkuperäinen kuva matossa olevasta blokista.Leikkaa valitsemastasi pohjakankaasta blokin tekoa varten:

4 suorakaidetta 1" x 6½"
1 suorakaide 1 1/4" x 7 3/8"

Joudut leikkaamaan vielä keskuskuviota reunustavat kaitaleet, mutta jätetään ne vielä tässä vaiheessa leikkaamatta.

Leikkaa myös kahdesta eri kankaasta varsinaisen kuvion muodostavat osat eli molemmista valitsemistasi kankaista:

2 suorakaidetta 1" x 1 3/8"
3 suorakaidetta 1 3/8" x 7 3/8"


Järjestele leikatut osat kuvan mukaisesta. Alla olevassa kuvassa on jo leikattuna blokkiin tulevat reunimmaiset kaiteleet, mitkä sinulla pitäisi vielä olla leikkaamatta.


Ompele kuvio blokista valmiiksi ommel kerralla. Muista silittää usein, sillä näin saat kauniimman blokin.Näin olet saanut ommeltua kuvio-osan blokista. Nyt kiinnitämme reunakaitaleet. Blokkisi tulisi olla tässä vaiheessa 7 3/8" x 8 5/8"
Näin ollen tarvitset 2 suorakaiteletta pohjakankaasta 1" x 8 5/8". Ompele reunakaitaleet ja silitä.

HUOM! Minun valitsemani kankaat ovat tavallisia tilkkutyökankaita paksumpia, joten kuviota ommeltaessa kankaat "vetävät" korkeutta lyhyemmäksi. Täten minun reunakaitale on hiukan pidempi ja joudun venyttämään hiukan ommeltavaa keskuskappaletta reunakaitaleen pituiseksi. Jos sinulla on paljon "venytettävää", kuvio vääristyy rumasti. Leikkaa siten mielummin lyhyemmät reunapalat ja korjaa virhe viimeisissä reunakaitaleissa.
Nyt leikkaamme viimeiset reunakaitaleet valitsemastasi pohjakankaasta. Leikkaa 2 suorakaidetta 1 3/4" x 8½"

HUOM! Minun oma blokkini tarvitsi hieman leveämmän kaitaleen, joten leikkasi viimeisen reunakaiteet 2" x 8½" kokoisiksi , saadakseni oikean loppukoon blokkiini. Mittaa oma blokkisi ennen kuin leikkaat kaitaleet.Ompele kaitaleet ja näin blokkisi on valmis. Sen tulisi olla kooltaan 8½" x 11"Toivottavasti onnistut saamaan blokkisi valmiiksi näillä ohjeilla :) Olen jo piirtänyt seuraavan blokin kaavapiiroksen, mutta itse ompeluun ei ole vielä löytynyt aikaa. Toivottavasti löytyy seuraavalla viikolla, Maritta

Ei kommentteja: