7. huhtikuuta 2008

Blokki F2Tämän näköinen on alkuperäinen blokki matossa.
Tarvitset täten kolmea eri kangasta blokin tekoon : pohjakangas ja kaksi toisistaan poikkeavaa kuviokangasta. Minun ohjeissa pohja on ruskea, ja kuvio muodostuu harmaasta ja vaaleasta.

Leikkaa pohjakankaastasi:

2 suorakaidetta 1 3/4" x 8½"
2 suorakaidetta 1½" x 8 3/8"
4 suorakaidetta 2" x 3½"
4 suorakaidetta 1 1/4" x 2 3/4"

Leikkaa molemmista kuviokankaista:

4 suorakaidetta 1 3/8" x 3½"
2 neliötä 1 1/4" x 1 1/4"
2 neliötä 2" x 2"
Järjestele nyt ommeltavat osaset tulevan blokin muotoon. Piirrä ompelulinja kulmasta kulmaan 2" neliöihin, joista muodostuu blokin keskuskuvio.Tilkkutöiden perusompelutekniikalla ompele blokki kasaan. Käytä nuppineuloja ja muista saumanvaroja silittäessäsi miettiä, mihin suuntaan saumat on hyvä kääntää. Useimmat saumat olen itse silittänyt auki välttääkseni turhan paksuja kohtia valmiissa työssä.Ja näin blokki on valmis. Otin valtuuden muuttaa alkuperäistä mallikertaa hieman tilkkutyömäiseksi, joten keskusneliö on terävä kulmainen. Käytän samaa "oikeutta" muissakin tulevissa mallikerroissa. Maton tekijällä ei ole ilmeisesti ollut kovin tarkkoja työohjeista, joten alkuperäisissä blokeissa on mittavirheitä. Haluan kuitenkin omasta työstäni mahdollisimman "virheettömän" :)

Ja sitten seuraavan mallikerran piirtämiseen................ Maritta

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Olen ensi viikon lomalla ja silloin on tarkoitus ryhtyä sinun "projektiisi". Nyt olen kovin flussainen, taisi viime viikonlopun riennot olla liikaa;) Vielä lauantaina on yhdet isot juhlat ja sitten varmaankin pääsee jo taas normaali rytmiin:)