28. elokuuta 2012

Jokioisten valtakunnallisen tilkkunäyttelyn....

innoittamina on Jättölän käsityökerhossa tehty tässä kuussa- syksyn toimintakauden aloitukseksi - puille koristevöitä. Niitä on virkattu joko villalangoista tai matonkuteista. Minun tekeleeni on vielä kesken.....

 
tulen kiehtomaan tämän männynrungon ympärille, jotta matonkudekukka näkyy tummaa runkoa vasten koko talven. Toivottavasti vyömme houkuttelevat uusia käsityöläisiä sekä käsityökerhon että tilkkukillan toimintaan mukaan.
 
Tänään paikalla oli myös sisarrukset, jotka olivat myymässä vanhan äitinsä tilkku- ja käsityötarvikkeita. Äiti on siirtynyt palvelukotiin, ja tarvikkeet ovat jääneet tarpeettomiksi. Moni löysi jotakin pientä ostettavaa tarvikkeista. Minun ostokseni ovat tässä.....
 
 
eli sain pariin kolmeen kassiin hihnanauhaa, silkkilankakirjontaa silkkinauhoja, "tiikeriteippiä" pienen rullan, yhden tikkaussabluunan, kaksi patjaneulaa, vetoketjun, kaksi rintaneulapohjaa ja Vuokko Isakssonin 40 vuotta tilkkutaiteilijana - kirjasen.
 
Nuo rintaneulapohja ovat erityisen mielenkiintoiset, sillä ajattelin heti miten saisin tehtyä niihin minitilkkutyön. Silkkinauhakirjonta on kiehtonut, ja minulla on muistaakseni yksi kirjakin aiheesta. Nyt on siis oikeata nauhaakin kirjonnan kokeiluun. Pitkät patjaneulat olivat "heräteostos". Mietitään niille käyttöä joskus :) Tiikeriteippiä pitää ehdottomasti kokeilla joskus, tikkaussabluunoita ei koskaan ole liikaa, ja kassin hihnanauhat oli ehdottomasti pelastettava :) Vetoketjun voi ommella johonkin joululahjapussukkaan. Vuokon kirjasen ostin vain , koska muistin siskoni olleen joskus artesaaniopinnoissaan Vuokon kahden viikon intensiivisellä tilkkukurssilla Oulussa. Ja kirjassa oli mukavasti kuvia Vuokon ja monen muun tilkkutaiteilijan töistä.
 
Ostokseni on perusteltu aika hyvin - vai mitä ?!?!?!
 
Maritta 
 
 

5 kommenttia:

paivis kirjoitti...

Hyvin oli perusteltu, jos ostokset nyt tarvii perustella :D

Maritta kirjoitti...

Mies keksi heti käyttöä pitkille patjaneuloille - "Ommellaan niillä kiinni ISO kalkkuna täytteineen ennen paistamista tulevana jouluna".

Irma kirjoitti...

No niin, eipä tullut turhaan hankittua noita pitkiä neulojakaan:) Miehesi on todella kekseliäs:)
Minunkaan mielestäni ostoksia, varsinkaan tilkkutöihin liittyviä ei tarvitse perustella, ne kun ovat aina tarpeellisia. Hyvät perustelut kyllä sinulla oli!

Tiinatei kirjoitti...

sedurHienoja ostoksia! Tiikeriteippi on uusi tuttavuus, mitä sillä voi tehdä?

Tiinatei kirjoitti...

Neljä kertaa yritin vakuuttaa, etten ole robotti, (aloin jo itsekin epäillä, että olisinko tolkuttomassa työtahdissa jo muuttunut sellaiseksi) ja sitten blogger heitti viimeisen yrityksen tuohon viestin eteen ja päästi etenemään -kummallista! Saa nähdä, miten tämän kommentin kanssa käy.