15. lokakuuta 2012

Nyt ei oikein....

natsaa mikään käsityö - ei tilkkuilu, ei virkkaaminen, ei tölkinnipsut - mutta ruuanlaitto on kiinnostanut :) Ihme syksymieliala. Tekee vain mieli kokeilla uusia reseptejä, ja säilöä syksyä purkkeihin.

Olen kokeillut tehdä porkkanamarmeladia - se oli tosi hyvää, ja nyt on toinen satsi jäähtymässä. Vähensin toiseen satsiin sokerinmäärää, koska ohjeen mukainen on mielestäni himpun verran liian makeaa.

Sitten olen kokeillut mustikka viinirypälehilloketta, jonka reseptiä en valitettavasti löydä netistä. Hilloke oli oikein hyvää rinkelin päällä iltapalana, mutta en taida tehdä siitä uutta satsia. Mustikat ovat niin hyviä sellaisenaan :) Ohje oli Me naiset- lehdessä jokin aika sitten.

Juustokakkureseptikin löytyi netistä - uusi sellainen - ja kokeiltava oli :) Olen jo vuosia tehnyt juustokakkua samalla ohjeella, jotne oli jo aikakin kokeilla jotakin uutta. Ohje oli oikein toimiva, ja ehkä, ehkä teen sitä toisenkin kerran.

Ompelunurkka on saanut olla ihan rauhassa - pölyjä imuroin tänään :) Minulla on minisyysloma menossa, ja huomenna ajattelin käydä katsomassa Forssassa Kankaisen uusia kankaita - jospa sieltä saisi innostusta. Yhden kortin ostin tänään ystävälleni Santoro'n "mallistosta", sillä sen värimaailma pisti silmään korttitelineessä kirjakaupassa ...............

 
skannatessa kortista häviää vähän värit - harmittavasti. Kortissa oli mielestäni kauniit värit, ja kiva idea laittaa teekuppeihin eläimiä. Erityisesti pöllöt ja kettu viehättävät silmääni. Voi, kun saisin joskus siirtymään omiin töihini nämä värit....
 
Nyt takaisin keittiöön, sillä sipulipiirakka on uunissa :)
Maritta 

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Eihän sitä aina tarvitse käsitöitä tehdä, voi pitää välillä vähän taukoakin:)
Säilöminen on ihan mukavaa ja talvella on sitten kiva herkutella itse valmistettuja tuotteita.
Kurkkasin linkittämääsi juustokakkureseptiä ja taidanpa kokeilla sitä;)

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Söpö kortti! Vedä nyt vähän henkeä, niin jaksat puhkua uusia ideoita ja kannustaa meitä muitakin. Mukavaa Forssan matkaa!!!!