28. joulukuuta 2012

Jatkoin keltaisen....

"mysteerin" leikkaamista eilen. Eli kirjan mukaan pitäisi tehdä mallineita, joilla voisin leikata ompelemastani tilkkupinnasta vinoneliöitä ( 45-asteen kulmalla).....

 
mallineella tulisi leikata pinnasta kahdeksan vinoneliötä. Miksi tehdä mallineet, kun on olemassa hyvät viivaimet merkkiviivoin?!?!? Siispä otan esille 6" viivaimen, jonka avulla leikkaan ensin tilkkupintani 6" kaitaleiksi. Otan reunoista pienet suikaleet pois, jotta itse valmiista vinoneliöistä tulee "jännittävämmät".......
 
 
Nyt samaa 6"-viivainta apuna käyttäen leikkaan vinoneliöitä. Viivaimessa on hienosti merkitty 45-kulma, jonka avulla voin hienosti/helposti leikata vinoneliöitä.......
 
 
Yhteen valmiiseen mallikertaan tarvitaan 8 vinoneliötä, ja ompelemastani pinnasta saan 15 kpl vinoneliöitä. Hukkapalat hyödynnetään siten, että ommellaan niistä erikseen vielä yksi vinoneliö. Näin saan kahteen mallikertaan tarvittavan määrän vinoneliöitä.
 
Nyt niitä järjestellään kahdeksan sakaraisen tähden muotoon.......
 
 
Tähän jäi eilen tämä blokin rakentaminen. Kello on nyt perjantai-iltana niin paljon, että tähden kasaaminen valmiiksi blokiksi taustakankaan kera jääköön huomiselle pvälle :)
Tähti-blokin nimi on "LeMoyne Star". Tästä tähdestä löytyy varmasti paljon ohjeita, ja tässä niistä yksi linkkinä. Linkistä selviää hienosti miten tähtimalli kasataan valmiiksi blokiksi tai miten vinoneliöillä voi leikkiä saaden aika kivaa pintaa aikaiseksi.
 Blokin kasaamisessa on haasteena ommella ns. y-sauma, mutta siihenkin löytyy tästä selkeä ohje, jos ei ole saumaa aikaisemmin ommellut :)
 
Joulupukin tuoma kirja on Victoria Findlay Wolfe: 15 Minutes of Play, Improvisational Quilts. Nettiblogi on tässä. Kirjassa on mukavia ideoita käyttää jämälaatikon aarteita blokkimallien rakentamiseen. Tulen varmasti kokeilemaan jotakin toistakin malli , sillä jämälaatikkoni ei ota pienentyäkseen :)) Minun pitäisi vain hankkia nyt useampi laatikko, johon voin kätevästi vähän värilajitella jämätilkkuja.
 
Jos joku innostuu kokeilemaan tätä jämätilkku-leMoyne´n tähteä, olisi kiva nähdä minkälainen tähdestäsi tuli valmiina ......... Maritta 
 
P.S Samalla tekniikalla voisi varmasti leikata myös 60-asteen kulmalla olevia vinoneliöitä, jolloin niistä voi kasata kuusi sakaraisen tähden.
 
 
 
 
 
 
 
 

7 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Jännä malli, taas yksi lisää, jota olisi kiva kokeilla! Kiitos kun esittelit sen täällä :)

Marle kirjoitti...

Ahaa, tähän voi käyttää jämäpaloja. Ehdottomasti kokeiltavien listalle.

Maritta kirjoitti...

Minulla tämä jää nyt odottamaan juuri äsken tilaamaani harmaata kangasta, sillä haluan tähteni harmaalle pohjalle. Teen niitä vielä kaksi lisää isoa peittoa ajatellen :-)

Tilkkureppu kirjoitti...

Näyttääpä hienolta jämäkankaista tehtynä, kiva nähdä valmiina tämä sitten! Tämäkin on yksi malli joka pitää ehdottomasti kokeilla...joskus, laitan tämän palaan asiaan kansioon, kiitos kun laitoit ohjeen!

Nimetön kirjoitti...

Kokeilin heti ohjetta jossa ommellaan eikä ajatella. Olihan mukava, jäin koukkuun. Sitä oli kivempi tehdä kuin tavallista crazy-tekniikkaa.

Tiinatei kirjoitti...

Menee minullakin kokeiltavien listalle! Idea leikata tilkkupinnasta sakarat, on hieno. Tuo mallineiden tekeminen - välillä tuntuu, että ohjeiden tekijöiden ajatustoiminta on aika kapeaa, miksi todellakaan näprätä mallineita, kun on valmiit välineet olemassa.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Kauniita tähtiä. Kokeilen minäkin.
Kuinkahan sitä maalaityttö huomen aamuna osaa muutua kaupunkilaiseksi? Hyvää Uutta Vuotta ja kiitokset tästä kuluneesta.