26. tammikuuta 2013

Paljon ei ole tapahtunut.....

tilkkurintamalla tammikuun aikana. En ole kyllä laiskotellut - töitä, koiran ulkoilutusta, tölkin nipsujen virkkaamista, isoäidin neliöiden virkkaamista, helmitöitä, vaatteiden korjaamista jne. Kaiken maailman muita hommia mutten juuri tilkkuilua.
 
Tänä viikonloppuna oli kevätkauden ensimmäinen tilkkutapaaminen Hiiden opiston tilkkukurssia........

 
yllä kuvakollaasi muiden töistä tai tarvikkeista.
 Itse tein tälläistä pintaa....
 
 
Vaaleat kohdat ovat oikeasti vaalean lilaharmaat, mutta kuvasta on jotenkin hävinnyt tuo sävy siirrettäessä :) Kumma juttu.  Raitakangas on Kaijan ostama joskus vuonna yksi-ja-kaksi, ja minä "pelastin" sen häneltä itselleni jokin vuosi sitten. Nyt vasta sitten leikkasin sitä tähän projektiin, josta pitäisi tulla kassi. Tein palat pikatekniikalla, ja paloja jäi jokunen ylimääräinenkin, joten saan tehtyä vielä pussukankin.
 
Olen näin alkuvuodesta katsellut nettimaailmaa sillä silmälle, että löytyykö kiinnostavia BOM-projekteja. Ja niitähän löytyy :))
 
Tässä muutama esimerkki...... Aurifil - ompelulankafirman sivuilta löytyy yksi BOM-projekti, jossa joka kuukausi tulee jonkun tunnetun tilkkusuunnittelijan blokkimalli.
 
Pile'O Fabric - blogista löytyy kaikenlaista mielenkiintoista, kuten mm. Skill Builder BOM- ohjeet ja videolinkki. BOM-työnä valmistuu modernitilkkutyö blokki tai kaksi kerrallaan. Ajattelin itse seurata tuota sivua, kuinka lopputulos saa muotonsa. Ja samalla voin saada tuikitärkeitä ompeluvinkkeja eri blokkimallien tekemiseen.
 
Shappy Fabrics - sivuilla on ilmaisia ohjeita kaksikin. Toisessa on talomalleja BOM-työnä, ja toinen on mysteerityö. Talot on nyt vielä ladattavissa kotikoneelle, jos on niistä kiinnostunut ennen kuin ne siirtyvät ostettavien mallien listalle. Nämä talot on kauniita, ja olenkin jo saanut ylipuhuttua yhden innokkaan ja taitavan opettajan pitämään meidän killalle /kässäkerholaisille oman opetuspäivän applikaatiotekniikasta :) Kiitos vain Maisalle jo etukäteen !!!! Minä olen ihan noviisi päälleapplikoinnissa, joten on ihana saada kunnon ohjausta ennen kuin aloitan tekemään taloja. Katsotaan talo kerralla innostunko tekemään kaikki talot :)
 
Löysin netistä jo ensi vuoden killan ja kässäkerhon pikkujouluiltaankin käsinompeluprojektin,
 mutta siitä sitten enemmän vasta loppuvuodesta :)
 Pitää ensi selvitä kevään ohjelmasta, kesästä ja tulevasta syksystä. Ja jos ei ole tarpeeksi haasteita palkkatöistä ja käsitöistä niin onneksi vanha talomme järjestää omat haasteensa:)
 Meille tuli tällä viikolla vesivahinko, kun lämmityspattereiden kiertovesiputkisto halkesi pakkasten takia. Nyt menee sitten aikakin yksi sisäkatto villoineen uusiksi.
 
Elämässähän pitää olla  haasteita
- vauhtia ja "vaarallisia" tilanteita niin, ettei pääse sammaloitumaan :)
 
Maritta
 
 
 
 

3 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kiitos taas kiinnostavista linkeistä, kiva että jaat löytöjäsi meillekin:)
Varsinkin tuo PileÒ Fabric-linkki on mielenkiintoinen. Tulostin kyllä ensimmäisenä olevan BOM-blokinkin, jospa lähtisin projektiin mukaan;)

Tiinatei kirjoitti...

Kiitos linkeistä. Jostain syystä tuo Pileo ei nyt auennut, lieneekö joku tilapäinen häiriö. Tsemppiä vesivahingon kanssa!

Weaveron Textile kirjoitti...

That fabric is very nice and that prints is very pretty...