5. huhtikuuta 2008

Blokit B4, C2 ja F7


Aloitetaan blokkien teko näistä blokeista.




Leikkaa valitsemistasi kahdesta värillisestä kankaasta 2 suorakaidetta
kokoa 4" x 3 3/8" ja pohjakankaastasi 3 samankokoista suorakaidetta.




Leikkaa kukin suorakaide kulmasta kulmaan kahtia. Sinulle jää kaksi ylimääräistä kolmiota, jotka voit laittaa syrjään odottelemaan mahdollista myöhempää käyttöä.



Järjestele kolmiopalaset ompelujärjestykseen, kiinnitä nuppineuloin kolmiot kuvan mukaisesti ja ompele ne yhteen käyttäen 1/4" saumanvaraa.




Jatka blokin osien ompelua kuvasarjan mukaan. Huomioi saumanvarojen silityssuunnat.




Seuraavaksi leikkaa kummastakin värillisestä kankaastasi 1 kapea suorakaide 3 5/8" x 1 1/16" ja 2 neliötä pohjakankaasta kooltaan 1 1/16" x 1 1/16". Piirrä neliöihin kulmasta kulmaan ompelulinja.



Ompele kuvan mukaisesti. Huolittele ylimääräiset saumanvarat pois. Ompele saatu kaitale kiinni jo valmiiseen kokonaisuuteen.




Nyt leikkaa pohjakankaasta 2 kaitaletta kokoa 1 3/4" x 6 5/8"
ja toiset 2 kooltaan 1 1/2" x 11". Ompele kaitaleet kiinni ensi ylä- ja alareunoihin, ja sen jälkeen sivureunoihin. Valmiin blokin koko tulisi olla tässä vaiheessa 8 1/2" x 11"



Ohjeiden mukaisia blokkeja tarvitaan koko peittoon kolme kappaletta.


Tässä ensimmäiset ohjeet. Toivottavasti ompelu onnistuu, ja jäät odottelemaan seuraavia ohjeita....................... Maritta



EDIT:
Blokkien mitoissa esiintyvä mitta 1 1/16" on helpompi jatkossa merkitä ohjeisiin 1"+ merkillä eli + on 1/16". Huomaa, jotta tässä ohjeessa kapeat palat ovat juuri tuota leveyttä eli 1 1/16". Nyt joudumme todella harjoittelemaan tuumaviivaimen käyttöä :)

1 kommentti:

Maritta kirjoitti...

Tässä on nyt hassut rivivälit, mutta yritetään seuraavassa ohjeessa korjailla niitä. Uusi sivusto vaatii harjoittelua :)