10. tammikuuta 2013

Tilaamani harmaat kankaat.....

ovat tulleet. Kankaat on pesty ja silitetty, ja nyt olisi pohdinnan paikka. Kummalla pohjalla tähtimalli näyttää mukavemmalta......

Kuvassa vääristyy tummemman harmaan väri - näyttää lähinnä ruskealta. Omaa silmää viehättää tuo vaalempi sävy, ja sitä tilasinkin heti pari metriä :) Pitää siis ommella lisää keltaisen tähden osia, jotta pääsen rakentamaan peittopinnan. Kokeilin myös miten näistä saisi rakennettu oikein ison  tähden.....


ja hyvinhän se rakentuu :) Taidankin loppupeleissä tehdäkin yhden oikein ison tähden neljän pienen sijasta. Malli-ideana  "Scrappy Lone Star Quilt Tutor"  Better-of-threat-blogista. Ajatus yhdestä epäsymmetrisesti sijoitetusta tähdestä kiehtoo. Näin yhden toisenkin kuvan saman tyylisestä tilkkupinnasta, mutta enpä ole sitä toista kertaa löytänyt :) Aina pitäisi laittaa ylös sivut missä piipahtelee. 

Kokeilin ommella pari palaa lisää näitä.......


pikatekniikalla tehtäviä neliöblokkeja. Kivan näköistä pintaa yhä, joten pikku hiljaa peitto pinta kasvaa. Nimesin tämän alun "pastellipinnaksi" :)

Kässäkerhon tammikuun teema on keskeneräiset käsityöt, ja minä jatkoin aloittamaani villalankatyötä.....


tämä ei ole juuri minun ominta käsityötaitoa, joten pistot eivät ole täydellisiä :) Mukavan rentouttavaa tehdä kuitenkin tätä pintaa, josta tulee istuinalunen kässäkerhoilloiksi.

Olin jo ajatellut luopua tölkin nipsuista kokonaan, mutta enpä voikaan :) Löysin You Tube'sta videon, jonka mukaan piti kokeilla millaista olisi tehdä hexagonpinta nipsuista....


Video on espanjankielinen, mutta selkeästi ymmärrettävä. Yhteen hexagonkukkaseen menee 6 nipsua, rivissä on yhteensä 14 kukkasta, ja kassissa on 5 riviä. Pohjapalassa on 6 kukkasta, ja hihnan voi tehdä sen pituisen kuin haluaa. Yllä olevassa kuvassa on yksi valmis rivi kassiin - tein sen eilen illalla katsellessani tv:tä. Virkkuulankana käytän nyt Novitan Nalle "luontopolku" lankaa, kun sitä sattu sopivasti olemaan varastossa. Halusin tehdä harmaalla langalla tämän kokeilu kassin.

Siis ei yhtään valmista, mutta monta, monta keskeneräistä :) Tänään vapaapäivä, koska olen viikonlopun töissä. Valitettavasti nyt menee muut asiat ohi tilkkuilun - ainakin päivällä, katsotaan sitten iltaa erikseen :)
 Maritta

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kyllä tuo kirjontasi aika hienolta näyttää!
Ehkä vaaleampi harmaa on mukavampi tähden kanssa kuten itsekin totesit.
Taas on niin mielenkiintoinen malli, tekisi mieli itsekin kokeilla;)

Marle kirjoitti...

Yksi iso tähti ja vaaleampi harmaa! Siitä tulisi upea. Ja tähti nimenomaan ei ihan keskelle ja hienot tikkaukset myös pelkälle harmaalle, vaikka tähtikuivioita. Minusta tuo kirjonta on upeaa. Saattaisi olla kivaa hommaa, kun näkee heti, että homma etenee.