3. syyskuuta 2012

Syyskuu saa tulla.......


 olen siihen valmis :) Villasukat on otettu esille jo ajat sitten. Kovin on vain kiire tässä syyskuun alussa. Harmittavasti kaikki vapaa-aika taitaa mennä koirien hoitamisessa, kun mies lähti taas reissuun. Tällä kertaa Afrikkaan, ja ei kuulemma ennätä käydä hakemassa minulle paikallisia kankaita - HARMITTAA suuresti!

Tänään olen iltavuorossa, mikä tarkoittaa, että lähden töihin n klo 12.15. Ennätin siis lenkittää koirat, ja ommella yhden syksyisen blokin. Halusin kokeilla edellisen postauksen mallia, joka löytyi vanhasta lehdestä. Blokin keskusta koostuu pikku neliöistä.....

Blokin oikeat värit ovat syksyisemmät :) Tein keskustan nauharullista, jotka hankin joskus Tampereelta. Ne ovat juuri sopivasti 1½"- levyisiä.
Keskuspalan ympärille on ommeltu reunakehys....


jota on taas sitten suurennettu 2½" x 2½" neliöillä ja 1½" x 2½" suikaleilla kuvan mukaisesti.


Valmiina blokki on 9½" x 9½".   Blokkimallia voisi tuunata sen verran, että yhdistää kaksi neliötä suorakaiteen malliseksi palaksi, ja siten olisi yksi sauma vähemmän ommeltavaa. Tämä tuli aika nopeasti valmiiksi, joten näitä voisi ommella kasan peittoa varten. Minulla ei ole vielä syyspeittoa :) Vähemmällä määrällä saisi kassin tai kaitaliinan lahjaksi. Ensi viikonloppu vierähtää töissä, mutta seuraava viikonloppu onkin sitten vapaa.

Huomenna on Jättölän käsityökerhossa taas kässäilta, ja syyskuussa jatkojalostamme tölkinnipsuja. Toivottavasti saan omat työni valmiiksi tämän kuun aikana, sillä haluan pussukan käyttöön pikkujoulujuhliin :) Huomenna laitan puuhun kiinni tekemäni "vyön". Toivotaan kuivaa keliä, että saan hyvät kuvat puistamme.

Maritta

3 kommenttia:

Anita kirjoitti...

Kivalta näyttää tuo blokki.

Tiinatei kirjoitti...

Kivat värit ja kiva malli!

Marle kirjoitti...

Kauniit värit ja kiva malli.